Автор: admin
Публикувано на: 05.11.2009 10:41:11

Рейтинг:

Възраждат
Популярният в миналото испански мотопроизводител, чиято фабрика затвори врати през 1982г., отново излиза на сцената с прототипа TR280i, който ще дебютира на предстоящото изложение EICMA 2009.

Серийната версия на Ossa TR280i трябва да се появи на пазара през 2010-та, като успоредно с нея испанците ще пуснат и своя колекция екипировка за мотоциклетисти, която ще е в ретро стил.

Компанията Ossa е основана през далечната 1924г., но първоначално се е занимавала с производство на камери за заснемане на филми. Преориентирането и към мотоциклетите става по време на Втората световна война, а първият и модел е въведен през 1949г.

До 1960-та година мотоциклетите на Ossa се продават само в Испания, но през 70-те започват да се изнасят и за други пазари. Моделите на испанците добиват голяма популярност в САЩ, като и до ден днешен техни представители се срещат по пътищата на страната.

Сериозни финансови затруднения Ossa започва да изпитва към края на 70-те години, когато на световния пазар масово навлизат японските мотопроизводители, като в крайна сметка испанците са принудени да затворят завода си през 1982г.
Галерия Ossa
Възраждат марката Ossa
Тагове: Ossa, Други
Читателски коментари

Анонимен 2009-11-05 12:29:04 0 отговори

Анонимен

Японците са им разказали играта :) Japan Power !

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg