Автор: admin
Публикувано на: 26.10.2010 10:03:02

Рейтинг:

Renard
Вероятно си мислите, че мотоциклетът на снимките е поредният футуристичен модел на Confederate Motorcycle, но ще ви разочароваме, защото той е създаден от естонската компания Renard Cycles.

При подобен род байкове създателите им обикновено се спират на двигатели Harely-Davidson, но в случая така нареченият Renard Grand Tourer е оборудван с двуцилиндровия V-образен агрегат на Moto Guzzi Griso.

Компанията Renard Cycles е създадена през 1938г. и е специализирана в производството на велосипеди. Тя е базирана в естонската столица Талин, а логото и представлява глава на лисица.

В последствие започва да произвежда и мотори с 98-кубикови двигатели на Sachs. През 1944г. обаче заводът и е напълно разрушен от бомбардировки, като това слага край на естонската мотоиндустрия.

През 2008 година група от естонски младежи, предприемачи и дизайнери решава да възроди марката Renard и така се ражда проектът Grand Tourer, който беше представен наскоро на Панаира на технологиите в Хановер.

Renard Grand Tourer разполага с изключително лека рама, чието тегло е само 11кг. Тя е подсилена с кевлар, за да се постигне оптимална устойчивост на удари и вибрации, и да може да се интегрира airbox- а в нея.

Предното окачване на мотоциклета е карбоново на компанията Norman Hossack, а задният амортисьор е на Оhlins. За спирането пък се грижат шестбутални апарати на ISR, като е любопитно, че жилото в задната част е заменено от алуминиев лост.
Галерия Renard Grand Tourer
Renard Grand Tourer – едно карбоново Moto Guzzi
Renard Grand Tourer – едно карбоново Moto Guzzi
Renard Grand Tourer – едно карбоново Moto Guzzi
Renard Grand Tourer – едно карбоново Moto Guzzi
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg