Автор: admin
Публикувано на: 11.06.2008 12:32:48

Рейтинг:

Последно

Един от най-старите производители на мотоциклети - немската компания MZ скоро ще прекрати своето съществуване. Тя ще бъде закрита на 31 декември 2008 година.

Причината за края на компанията е, че в момента тя носи само загуби и малайзийските акционери, които я контролират, са решили да закрият губещото предприятие.

Малайзийската Hong Leong получи контрол над MZ през 1996 година и от тогава компанията не може да излезе на печалба. В резултат на закриването всички служители на MZ, около 40 човека, ще бъдат уволнени.

MZ произвежда мотоциклети от 1917 година, като досега не е спирала производство, дори по време на Втората Световна Война. Пълното название на компанията от саксонския град Цшопау (Zschopau) е MZ Motorrad und Zweiradwerk GmbH.

През 1929г. компанията, под старото си име DKW, произвежда 60 000 мотоциклета, което я прави най-големият производител в света по това време. През 1970г. от конвейра слиза едномилионният мотоциклет, а през 1983г. - двумилионният.

В момента MZ има доста широка продуктова линия: няколко модела с 4 тактови, 125 кубикови двигатели, модел 660 Supermoto с агрегат Yamaha, три 1000 кубикови модела, както и електровелосипеди Charley с двигатели Bosch и мощност 750 Вт. В арсенала на компанията има и няколко ATV. Продукцията на MZ се продава чрез дилъри в 33 страни по света.

Със закриването на компанията MZ, баварският концерн BMW ще остане единственият производител на мотоциклети в Германия.

Галерия MZ
Тагове: MZ
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg