Автор: admin
Публикувано на: 20.10.2010 10:30:29

Рейтинг:

Peugeot
С цел завземане на още по-голям пазарен дял в Европа, френската компания Peugeot Motorcycles продължава с лансирането на нови модели. Към 125-кубиковите Tweet, LXR, Geopolis, Vivacity, Satelis и Sum-Up се присъединява и така нареченият CityStar.

Новият скутер има доста компактни размери, но багажникът му е с капацитет 35л. и в него спокойно се побира една каска. Освен това, моделът предоставя отличен комфорт, постигнат благодарение на нови проучвания за ергономичност.

125-кубикоивят двигател на CityStar е взаимстван от моделите Geopolis и Satelis. Той е съвременен четириклапанов с водно охлаждане, като мощността му е 13,5к.с., а максималният въртящ момент достига 12Нм. С него скутерът изминава 100 метра от място за 9сек. и развива скорост от 105км/ч.

Инженерите на Peugeot обаче са извършили някои промени по агрегата, довели до намаляване на триенето. В следствие на това са понижени нивата на шум и разходът на гориво. За изминаването на 100км. са необходими 3.7л. гориво, а 9.5-литровият резервоар осигурява автономия от почти 260км.

Седалката на Peugeot CityStar 125 е разположена на височина 795мм., а резервоарът е позициониран под платформата, като по този начин е подобрена динамиката и е смъкнат центърът на тежестта. Джантите пък са 13-инчови, облечени с гуми Michelin Pilot Scooter, а спирачните механизми са с 240мм. диск отпред и 210мм. диск отзад.

Peugeot ще стартира продажбите на новия си скутер през пролетта на следващата година, като цената му в Европа ще е около 3 000 евро.
Галерия Peugeot CityStar 125
Тагове: Peugeot, Peugeot CityStar
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg