Автор: admin
Публикувано на: 22.09.2010 22:45:39

Рейтинг:

Mini
Вероятно договорили се предварително със Smart, които представиха електрическия си скутер днес, от компанията Mini сториха същото с тяхната аналогична концепция Scooter E.

Концепцията на Mini също ще направи своя дебют на салона в Париж, където ще бъдат изложени три скутера с различни цветови комбинации, оформени в ретро стил.

Mini Scooter E разполага с монтиран в задната гума електромотор и система за регенериране на енергия от спирачките. Електричеството се съхранява в литиево-йонни батерии, зареждащи се в домакински контакт. Концепцията има автономия от около 100км., а максималната скорост, която може да развива е 60км/ч.

Много любопитна подробност е, че вместо ключ, за управление на електроскутера ще се използва смартфона на собственика, който се инсталира на специално място в инструменталния панел и в последствие изпълнява и функцията на скоростомер, навигационна система, аудио плеър и т.н.

От BMW Group също не са обявили дали и евентуално кога ще видим сериен модел на Mini Scooter E, но вече в няколко издания се появи информация, че ако това стане, то цената му за крайния клиент ще е около 2 500 евро, което е доста приемливо.
Галерия Mini Scooter E
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg