Автор: admin
Публикувано на: 22.09.2010 21:42:18

Рейтинг:

Smart
Днес от Smart разпространиха информация за концептуалния си електрически скутер, който е получил наименованието eScooter и ще направи световен дебют на предстоящото изложение в Париж.

Smart eScooter разполага с рама от алуминий и стомана, а всички панели по него са пластмасови. Концепцията е оборудвана с множество технологии за безопасност, включително специална въздушна възглавница, ABS и система за следене на обекти в „мъртвата зона”.

Скутерът се задвижва от компактен електромотор, вграден в задното колело, който въпреки малките си размери, генерира мощност от 5.4к.с. Енергията за него пък се доставя от комплект литиево-йонни батерии.

Автономията на Smart eScooter с пълни до горе батерии е около 100км., а тяхното презареждане се осъществява в рамките на 3-5 часа в домакински контакт. Максималната скорост, която развива скутерът пък е 45км/ч.

Тъй като електрическият двигател е монтиран в задната гума, скутерът предлага доста голямо пространство за съхранение на багаж. Концепцията също така е с изцяло LED светлини и се управлява от смартфон, който се закрепва на таблото и служи като мултимедиен дисплей. На него се визуализират скоростта, количеството енергия в батерията и други данни.

Въпреки че Daimler все още не е одобрил окончателно серийното производство на Smart eScooter, шансовете това да се случи са доста големи, но преди ръководството на концерна да даде своя отговор то ще изчака да види какви ще са отзивите, след представянето на концепцията в Париж.
Галерия Smart eScooter
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg