Автор: admin
Публикувано на: 15.12.2008 10:03:57

Рейтинг:

eROCKIT

Немският ентусиаст Щтефан Гулас е изобретил хибриден веломотоциклет, който е нарекъл eROCKIT. Той обединява в себе си спортните качества на мотоциклет и екологичните преимущества на велосипед.

eROCKIT е оборудван с педали, генератор, акумулаторна батерия и система за управление на електродвигателя, който от своя страна е разположен непосредствено до задната гума.

Когато въртите педалите, енергията се трансформира от генератора и се съхранява в акумулатора, който от своя страна захранва двигателя. За да карате eROCKIT не е необходимо постоянно да въртите педалите, а само когато енергията в акумулатора намалее.

Механична връзка между педалите и задната ос липсва, като задвижването се осъществява от електроника. Веломотоциклетът развива максимална скорост от 80км/ч., а мощността на агрегата му е 12к.с.

За съжаления, притежанието на eROCKIT излиза доста скъпо. Цената на революционното изобретение е 25 000 евро, но създателят му се надява в близко бъдеще то да бъде пуснато за масово производство, при което то би станало по-достъпно.

Галерия eROCKIT
eROCKIT – хибриден веломотоциклет
eROCKIT – хибриден веломотоциклет
eROCKIT – хибриден веломотоциклет
Тагове: eROCKIT, Други
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg