Автор: pavel
Публикувано на: 22.06.2011 22:03:51

Рейтинг:

Високата

Според проучване, направено в САЩ, нарастващите цени на бензина допринасят за значителното увеличение на продажбите на скутери, които както знаем са едни от най-икономичните превозни средства.

Скутерите започват да стават популярни в САЩ още през 50-те години на миналия век, но в последно време интересът към тях нараства много, както сред младежите, така и сред възрастните хора.

74-годишният Ричард Бромбърг от Флорида, например, започнал да използва все по-рядко своята Toyota Prius Hybrid, след като си закупил скутер Piaggio, макар че автомобилът му е доста икономичен.

Управителят на мотомагазина Varsity Cycle във Форт Лодърдейл – Рон Маркизото, пък споделя, че продажбите им на скутери са се увеличили с цели 60% през 2010 година, като при тях цените варират от 1 800 долара за тайванските модели до 7 000 долара за топмодела на Vespa.

Според статистиката, общите продажби на двуколесни превозни средства в САЩ през първото тримесечие на тази година са нараснали със 7.5%, но тези на скутерите бележат увеличение с около 50%.

Високата цена на бензина повиши продажбите на скутери
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg