Автор: admin
Публикувано на: 17.06.2009 22:05:35

Рейтинг:

Switchblade

Американската компания Samson Motorworks представи последната си разработка на летящ мотоциклет. Тя е наречена Switchblade и има футуристичен дизайн, наподобяващ превозно средство на Джеймс Бонд. Машината е оборудвана с прибиращи се крила, системи за осветление както във въздуха, така и за пътя, навигационна система и дори парашут.

Летящият мотоциклет е с дължина 4,72м., широчина 1,68м. и височина 1,55м., а теглото му е 635кг. Резервоарът е с обем 60,5л., позволяващ да се изминава разстояние от 1 400км. по земя или 550км. по въздух, без да е необходимо презареждане.

Switchblade е оборудван с два двигателя - роторен на фирмата Freedom Motor, чиято мощност е 120к.с., и аналогичен мотоциклетен. Машината може да развива максимална скорост от 130км/ч. на пътя и 215км/ч. във въздуха.

Компанията Swift Engineering е основана през 1983г. и е един от водещите производители на летателни апарати и високоскоростни наземни превозни средства. Фирмата също така изпълнява редица поръчки за космически програми на правителството на САЩ.

Галерия Switchblade
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg