Автор: admin
Публикувано на: 10.09.2010 11:07:31

Рейтинг:

Smart
Както вече ви съобщихме, производителят на миниавтомобили Smart разработва електрически скутер, който ще бъде представен в Париж, но се оказа, че и колегите му от Mini са поели в същата посока и подготвят концепция за изложението във френската столица.

Mini E Scooter е в стила на електромобила Mini E, като дори и цветовата комбинация от сиво и зелено е същата. Освен това, скутерът разполага със скоростомер, огледала и задни светлини, като тези на автомобилите на Mini, но в умалени размери.

Електроскутерът се задвижва от вграден в задното колело електромотор, енергията за който се доставя от литиево-йонна батерия, монтирана под седалката. За момента обаче не са известни подробности за техническите му данни и автономията, която предлага.

От Smart също показаха скици на своя проект за електрически скутер, който засега е само концепция, но не е изключено в близко бъдеще да се появи и сериен модел. Въпреки че и за него липсва официална информация, се появиха слухове за автономия от 96км. и наличие на специални въздушни възглавници за скутер, защитаващи водача при катастрофи.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg