Автор: admin
Публикувано на: 27.07.2010 23:06:01

Рейтинг:

Six
На 1 август, в самия център на Стара Загора с атрактивен Пролог по преминаване на изкуствени препятствия, ще бъде даден старта на известната ендуро шестдневка „Six days crazy job” (Шест дни Луда работа). Състезанието, което е популярно вече, както в България, така и в чужбина, ще се проведе за четвърти пореден път. Трасетата са с дължина между 180 и 200 км. и са разположени основно в Стара Планина, освен през първия състезателен ден, когато ендуристите ще се катерят по южните каменисти склонове на Средна гора.

Освен българско участие, ще пристигнат над 50 състезатели от Германия, Австрия, Словения, Швеция, Швейцария, Гърция, Румъния, както и от далечните Мексико и Австралия. Очаква се също засилено чуждестранно дамско присъствие!

Организатор на състезанието е небезизвестният старозагорски ендуро клуб „Луда работа”, а съорганизатор – австрийският „Desert Dream”. Трасе координатори за моторите са: Гълъбин Колев (MG Racing, София) и Жоро Хаджиев (Crazy job, Стара Загора), а за ATV – Евгени Филчев (Севтополис, Казанлък).

Жоро Хаджиев – главен организатор на шестдневката гарантира, че за това издание трасетата за клас „Експерт” ще бъдат доста трудни и атрактивни, но не и невъзможни. За състезателите няма да има и секунда почивка, като през цялото време те ще се катерят и спускат по стръмните южни склонове на Стара Планина по тесни пътечки и без път. Така наистина най-издръжливите и най-големите специалисти в ендурото ще победят. В траковете са вкарани няколко съвсем нови траяла, които досега не са преминавани от мотори или ATV-та. Много от атрактивните места ще могат да бъдат наблюдавани от публика и журналисти.

За класовете „Хоби” и „Жени” траковете ще бъдат доста по-леки, повече за забавление и удоволствие.

От 1-ви до 6-ти август ще се проведат общо пет етапа: Пролог и четири навигации по GPS. Сряда е почивен ден.

В Стара Загора ще пристигнат наблюдатели от WXEC (World X-treme Enduro Championship), които ще оценят шестдневката за включване, като шести кръг от световната верига, редом с надпревара от ранга на Erzberg rodeo и Red bull Romaniacs.

Музиката към официалния клип на състезанието е написана и изпълнена от американската група „Avery Watts”!

Повече информация за надпреварата ще намерите на www.sixdayscrazyjob.com.
Галерия Six Days Crazy Job
Six Days Crazy Job ще ни размаже от ендуро!
Six Days Crazy Job ще ни размаже от ендуро!
Six Days Crazy Job ще ни размаже от ендуро!
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg