Автор: vladi
Публикувано на: 15.12.2010 09:34:29

Рейтинг:

SF

Laverda безспорно е една от най-легендарните марки в мотоциклетната индустрия, която е била много популярна през 70-те и 80-те години на миналия век. В определен момент доработена версия на неин мотоциклет е била най-бързата двуколесна машина в света, развила невероятните за онова време 230км/ч.

Опити за възраждане на Laverda са правене не веднъж, но за жалост винаги са били неуспешни. Въпреки че в момента собственикът на търговската марка, койти е Piaggio Group, няма ни най-малка представа какво да прави с нея, група ентусиасти са създали един впечатляващ мотоциклет, вдъхновен от популярния в миналото модел 750 SF.

Пълното име на байка е SF 750 Breganze Motociclette Italiane, като той ще бъде показан официално през януари на Motor Bike Expo във Верона. Идеята на ентусиастите и на техния най-активен член, Давид Карбониеро, е да съживят мита за марката и да подтикнат някой инвеститор да и вдъхне отново живот.

Мотоциклетът е оборудван с модернизиран 747-кубиков двуцилиндров двигател, с мощност около 100к.с. и система за директно впръскване на горивото, какъвто е използван от последните истински машини на Laverda. Той е пригоден да отговаря на еко стандарта Euro3.

Всъщност възраждането на Laverda не би излязло много скъпо, тъй като очакваните разходи за производството на един SF 750 Breganze възлизат на около 20 000 щатски долара, е екипът, който стои зад проекта твърди, че само той може да сглобява между 40 и 50 бройки годишно.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg