Автор: admin
Публикувано на: 10.10.2010 17:30:01

Рейтинг:

Роси
Феноменалният Валентино Роси спечели състезанието за Гран при на Малайзия, провело се на пистата Сепанг, доказвайки, че великите състезатели не могат да бъдат спряни от контузии.

Големият победител през днешния ден обаче е съотборникът на Доктора във Fiat Yamaha – Хорхе Лоренцо. Младият испанец успя да завърши трети, което му бе предостатъчно, за да си осигури световната титла три кръга преди края на шампионата MotoGP.

Лоренцо стартира от полпозишън и водеше през голяма част от състезанието, но тъй като му бяха необходими само 6 точки, за да си гарантира първата титла в своята кариера, той намали темпото.

Роси обаче сътвори истинско шоу, въпреки че още в началото той изостана на 11-та позиция. Точно 2 обиколки обаче му бяха необходими, за да се изкачи на 6 място, а достигането му до първа позиция стана след множество най-бързи обиколки на Сепанг.

Докторът водеше битката за първото място с пилота на Honda Repsol Андреа Довициозо, който завърши на метри зад него. На четвърта, пета и шеста позиция пък финишираха съответно Бен Спийс (Monster Yamaha Tech 3), Алваро Баутиста (Rizla Suzuki) и Ники Хейдън (Ducati).
Роси спечели на Сепанг, но големият победител е Лоренцо
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg