Автор: admin
Публикувано на: 14.11.2010 20:05:52

Рейтинг:

Ретро
За сумата от 286 000 британски лири, беше продаден на търг уникален ретро мотоциклет с V-Twin двигател. Това е Brough Superior от 1929г., който е бил реставриран напълно през 2000 и 2001г.

Любопитното около мотоциклета е, че след възстановяването му, неговият вече бивш собственик не го е оставил в музей, а е участвал в мотопътешествия из Шотландия, Испания, Франция, Австрия и Италия.

Компанията Brough Superior е основана през 1919г. от британеца Джорджем Бро и е функционирала до 1940г. Марката се смята за Rolls-Royce сред мотоциклетите, като през нейното съществуване, са произведени над 3 000 мотора. В момента обаче са останали по-малко от 1 000 от тях, като повечето не са в движение.

Джордж Бро е бил състезател, дизайнер и шоумен, а създаваните от него мотоциклети, освен че се славели с високо качество, били напълно уникални, тъй като всеки един се изработвал ръчно, според желанията на клиента. Самият Джордж оставял лично подписа си върху всеки мотор, а ако някой не отговарял на неговите изисквания, бил връщан за преправяне.

Моделът Brough Superior SS100 е в състояние да развива скорост от 160км/ч., а по-малкия му брат Brough Superior SS80 – 130км/ч. Цената на тези мотоциклети била непосилна за обикновените хора, които тогава работели за 3 лири на ден, докато тяхната стойност била в диапазона 130-180 лири. Имайте предвид, че под марката Brough Superior са произвеждани също мотоциклети с кош и дори 85 автомобила.
Галерия Brough Superior 1929
Ретро мотоциклет продаден за 286 000 лири
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg