Автор: admin
Публикувано на: 08.07.2009 23:56:00

Рейтинг:

Продуктите

Основаната през 1972г. американска компания Dynojet е световен лидер в разработването и производството на продукти, повишаващи ефективността на мотоциклетите. Системите за управление на гориво и диагностичните продукти на Dynojet са плод на десетилетия опити и винаги са в крак със съвременните технологии.

Компанията се придържа към проста, но както изглежда ефективна философия, гласяща: „Клиентът е номер едно”. На всеки клиент се отделя индивидуално внимание така, че той да се научи как да използва най-пълноценно продуктите, които е закупил. С тази своя политика, Dynojet гарантират високото доверие, последователността и удовлетвореността на клиентите си.

Най-популярният продукт на Dynojet в момента е Power Commander V, чиито размери са намалени наполовина от тези на предшественика му. Устройството позволява индивидуална настройка на всеки цилиндър за всяка предавка, като диапазонът е в границите -100/+250%, позволяващ по-финно настройване на мотоциклети с 8 горивовпръскващи дюзи. Освен това Power Commander V настройва ускорителната помпа и визуализира 10 колонки със стойности за позицията на дроселовата клапа.

Към Power Commander V се предлагат множество добавки, между които LCD дисплей, с възможност за изобразяване на всички данни и параметри на PC, който е устойчив на дъжд и влага. Друго интересно устройство е допълнителният модул за гориво S.F.M, предназначен за байкове с по две горивовпръскващи дюзи на цилиндър. Power Commander V управлява 4 от 8-те дюзи, но при тежко модифицираните двигатели се налага настройване на работата на всичките 8 дюзи, каквато е  функцията на S.F.M.

Quick Shifter е още една, изключително полезна добавка към Power Commander V, позволяваща превключването на предавките да се извършва при пълна газ и без използване на съединителя. Това се постига чрез моментно прекъсване на горивото и/или на запалването, като Quick shifter предоставя възможност за три различни начина на активация. AutoTune устройството пък има функцията да включва широколентова ламбда сонда и контролера, свързани към Power Commander V, с което се настройва автоматично горивната карта в движение.

И последен, но не и по важност е Модулът за функционалност, даващ достъп до допълнителните функции на Power Commander. При него могат да се превключват две различни карти на горивото и запалването, като при туристическите мотоциклети той позволява превключване на „икономична” карта и на по-агресивна за максимална мощност.  При спортните байкове може да се превключва към карта с по-богата гориво-въздушна смес, подходяща при активиране на нитро система, а ако е добавен и модулът за управление на запалването, може да се превключва към карта с по-малко агресивна настройка на момента на запалване.

Модулът за функционалност позволява също корекции на картите на горивото и запалването, според предавката и скоростта, например увеличаване на ъгъла на изпреварване на запалването при ниските предавки и намаляването му при високите. При мотоциклети с турбокомпресори има възможност за автоматична корекция на горивото, според налягането, което елиминира нуждата от настройване всеки път, когато се променя налягането на пълнене. Устройството има и програмируем изход, който може да се използва за активирането на реле, соленоид, сигнални лампи, нитро системи или други външни устройства по избор.

Dynojet са разработили и универсалното устройство Ignition Quick Shifter, което е независимо от наличието на Power Commander. С него могат да се превключват предавките без връщане на газта и използване на съединителя, като то е съвместимо с всеки мотоциклет, ATV или друго превозно средство с 4 или по-малко цилиндъра. Неговият монтаж е изключително лесен и отнема само около 30мин. Ignition Quick Shifter предлага също самостоятелна настройка на времето за прекъсване на запалването „kill time” за всяка предавка и функцията „intellishift”, настройваща индивидуалното време за прекъсване "kill time" за всеки цилиндър, за още по-плавно превключване.

Продуктите на Dynojet са съвместими с над 90% от произвежданите мотоциклети и се предлагат в повече от 25 държави в света. Официален вносител в България на Dynojet е тунинг център Overdrive, намиращ се на автомагистрала “Тракия” 1-ви километър, в посока Пловдив.


Свали и разпечатай своя талон за 7% отстъпка в Overdrive от тук!

Галерия Dynojet
Продуктите на Dynojet изстискват максимума от мотоциклетите
Продуктите на Dynojet изстискват максимума от мотоциклетите
Продуктите на Dynojet изстискват максимума от мотоциклетите
Тагове: Dynojet, Други
Читателски коментари

Ninja 2009-07-10 10:34:44 0 отговори

Ninja

Това са невероятни устройства. Преди време бях чел за тях в един американски сайт и се радвам, че вече се предлагат в България.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg