Автор: admin
Публикувано на: 24.02.2010 11:42:29

Рейтинг:

Почти
Американската агенция за проучвания Pike Research публикува изключително любопитна информация за пазара на електрически мотоциклети в близко бъдеще. Според нейните данни, до края на 2016г. в света ще се появят 466 милиона такива превозни средства.

Тази цифра звучи доста грандиозно и в сферата на фантастиката, но според представители на агенцията, в близките години продажбите на електрически мотоциклети ще растат като експлозив.

Все пак в бройката 466 милиона са включени мотоциклети, скутери, велосипеди и всякакви двуколесни превозни средства, задвижвани от електричество. Според Pike Research, причината хората да се насочат към електромотоциклетите е, че превозът с тях е изключително евтин.

От проведеното проучване става ясно, че най-големият пазар на електрически превозни средства с два колесника ще е Китай, като прогнозите са страната да държи цели 96% от световния пазар. Най-търсени ще са електровелосипедите (56%), следвани от електромотоциклетите (43%) и на последно място електроскутерите, с по-малко от 1%.
Галерия Zero DS
Читателски коментари

Анонимен 2010-03-12 20:16:00 0 отговори

Анонимен

elektri4eski motocikleti li-tova e tupo

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg