Автор: admin
Публикувано на: 15.07.2009 11:03:19

Рейтинг:

Piaggio

На официална церемония, състояла се във вила Касина Валаде, намираща се в италианската столица Рим, Piaggio представи първия сериен хибриден скутер в света - MP3 Hybrid.

Хибридната версия на популярната триколка Piaggio MP3 е с над 50% по-икономична и по-екологична от стандартния модел, благодарение на електрическия двигател, който може да работи паралелно с бензиновия.

По данни на Piaggio, MP3 Hybrid е в състояние да измине цели 60км. с 1 литър гориво, а отделяните CO2 емисии са едва 40гр/км. За сравнение, стандартният модел изминава 26км. с литър бензин и отделя 90гр/км. вредни емисии.

Хибридната триколка може да работи и само на електродвигател, като при това положение отделя нулеви вредни емисии, но за сметка на намалена максимална скорост до 30км/ч. и изминаване само на 20км. без презареждане.

Бензиновият 125-кубиков двигател на Piaggio MP3 Hybrid е получил технологията Ride-by-Wire, която е внедрена за първи път в скутер. Тя представлява електронна система за контрол на ускорението, оптимизираща работата на агрегата.

Какъвто и режим на каране да използвате, индексът на батерията за електрическия двигател се визуализира постоянно на таблото, така че водачът винаги знае колко електрическа енергия има. Батерията може да бъде заредена от работата на двигателя с вътрешно горене или в нормален контакт, където процедурата отнема 3 часа.

Основният недостатък на MP3 Hybrid е, че батерията на скутера заема почти цялото място под седалката, което при стандартния модел се използва за транспортиране на 2 каски или друг багаж. Въпреки това, от Piaggio твърдят, че в него спокойно може да се побере един шлем.

Галерия Piaggio MP3 Hybrid
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg