Автор: admin
Публикувано на: 12.11.2009 00:02:18

Рейтинг:

Peugeot

Френската компания Peugeot представи на провеждащото се в момента изложение EICMA 2009 открита версия на концепцията HYmotion3, която дебютира миналата година на салона в Париж.

Освен по липсата на покрив, Peugeot HYbrid3 Evolution Concept се отличава от HYmotion3 и по своя двигател с вътрешно горене. Агрегатът е 300-кубиков, с мощност 41к.с., докато при триколката в Париж той беше 125-кубиков, доставящ 20к.с. мощ.

300-кубуковият двигател служи за задвижване само на задния колесник, но е подпомаган от два 3-киловатови електромотора, разположени до всяко от предните колела.

HYbrid3 Evolution Concept може да се движи в три режима – електрически, комбиниран и използвайки само агрегата с вътрешно горене. Според информацията от Peugeot, при комбинирано шофиране средният разход на гориво е 2 литра на 100км. пробег, а отделяните CO2 емисии – 48гр/км.

Предното окачване на хибридната триколка е проектирано така, че колесниците се накланят при завои, а изключително ниско разположеният център на тежестта гарантира за стабилността на превозното средство.

За момента от Peugeot не разкриват дали възнамеряват да вкарат в серийно производство HYbrid3 или HYmotion3.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg