Автор: admin
Публикувано на: 22.06.2010 22:44:18

Рейтинг:

Новият
Тайнственият нов немски мотопроизводител, който наскоро стартира рекламната си кампания под наслов „Das Neue Motorrad” и някои хора си помислихме, че той ще се казва именно така, всъщност се оказа една добре позната стара марка.

Немските фенове на мотоциклетите трябва да са изключително щастливи, тъй като те отново ще могат да си закупят модел на легендарната компания Horex, която е функционирала в периода 1923-1956г., а днес група инвеститори са решили да я възродят.

Успоредно с разпространяването на информацията за новата компания, нейни представители показаха в Мюнхен и прототип на първия и сериен модел след възраждането, който е наречен VR6.

Любопитно е, че байкът е оборудван с шестцилиндров бензинов двигател, с работен обем 1 200куб.см., който ще е на разположение в три режима – спорт, тур и класик, в зависимост от които мощността е между 175 и 200к.с. при 8 500об/мин.

Най-интересната особеност на агрегата е, че той е оборудван с компресор, като в прессъобщението на компанията се казва: „Нашата концепция се основава на един двигател, който е напълно неизвестен в света на мотоциклетите”.

Друга информация, която е известна за първия байк на Horex от новата история на компанията е, че неговото тегло е 239кг., резервоарът му е с обем 20л., в стандартното оборудване е включен ABS, а скоростната кутия е шестстепенна.

Серийната версия на мотора ще бъде представена официално на изложението Intermot през октомври, а целта на Horex за 2011-та е да си осигури дилъри в Германия, Австрия и Швейцария. Година по-късно е планирано и навлизане в останалите страни от Западна Европа.
Галерия Horex VR6
Тагове: Horex, Horex VR6
Читателски коментари

Motoblog.bg 2010-07-02 13:08:45 0 отговори

Motoblog.bg

Абсолютно си прав. Благодарим за забележката.

Анонимен 2010-06-23 19:04:25 0 отговори

Анонимен

Не е оборудван със две турбини а със един компресор. Мисля че "supercharger" е компресор.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg