Автор: admin
Публикувано на: 19.08.2008 11:22:36

Рейтинг:

Norton

В днешно време малко хора са чували за марката Norton, но тя е била една от най-популярните през миналия век, като моделите и не са отстъпвали по нищо на тези на Ducati. За съжаление, основаната през 1898г. Norton Motorcycle Co Ltd е обявена в несъстоятелност през 1992г. и с това се слага край на дългогодишната история на компанията.

Все пак има надежда за възраждане на легендарната марка, след като студентът Арън Роджърс от Coventry University Vehicle Design представи своята дипломна работа, която представлява модерна интерпретация на модел на Norton, наречена M28.

Мотоциклетът притежава редица интересни особености. Резервоарът е разположен под седалката, което позволява нестандартната форма на рамката. Двигателят на Norton M28 е едноцилиндров, 499-кубиков, с мощност 70к.с. при 8000об/м., работещ с биоетанол.

Разбира се, все още не се планува серийно производство на M28 Concept, но всички ще стискаме палци един ден компанията Norton да се възроди и да заеме своето заслужено място в челните редици на мотоиндустрията. 

Галерия Norton M28 concept
Тагове: Norton, Norton M28
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg