Автор: admin
Публикувано на: 10.02.2009 12:28:58

Рейтинг:

Mission

Намаляващите нефтени запаси и икономическата криза по един или друг начин карат технологичния прогрес да напредва и да предлага на потребителите по-ефективни и евтини алтернативи.

Идеален пример за това е електрическият байк Mission One, който в най-скоро време ще влезе в серийно производство и ще се превърне в най-бързият мотоциклет в Света, задвижван от електромотор.

Машината е разработвана в продължение на 2 години от калифорнийската компания Mission Motors, която не е вдигала излишен шум около своя проект и е избягвала публичното внимание. Вероятно това е помогнало на екипа да завърши работата си напълно успешно.

Електрическият двигател на Mission One е с максимален въртящ момент 135Нм. при 6 500 об/мин., и се захранва от компактни литиево-йонни батерии, които се зареждат за 8 часа, при напрежение 120 волта и само за 2 часа, при 220 волта.

Мотоциклетът може да развива максимална скорост от 240км/ч. и да изминава разстояние от 250км. с едно презареждане, ако средната скорост е 100км/ч. Машината е без скоростна кутия, спирачната система е Brembo, вилката е Ohlins с 43мм. тръби, а задните амортисьори са напълно регулируеми също Ohlins.

През 2010г. Mission Motors са планирали да произведат 300 екземпляра от електрическия байк, като първите 50 от тях ще съставляват специална серия „Premier Limited Edition” и ще се предлагат за скромната сума от 68 995 щатски долара. Все още не е известно каква ще е цената на останалите мотоциклети.

Галерия Mission One
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg