Автор: pavel
Публикувано на: 17.05.2011 13:50:46

Рейтинг:

Милен

На първо място с 14 точки отново застана търговищкият състезател Милен Манев в третия кръг от българо-румънското първенство по Спидуей, провел се на 14 май (събота) на мотостадиона в град Търговище. Манев, който е първи и във временното класиране показа колебание единствено в битката с румънския ас Тома Александру, където изтърва старта, а до края на серията не съумя да изпревари.

Чавдар Чернев отново демонстрира безспорния си потенциал, нареждайки се втори с 13 точки на стълбичката на победителите. Чавдар, който наскоро се сдоби с два великолепни мотора марка GM, в типичния си стил не остави на спокойствие нито за миг основните си опоненти Милен Манев и Тома Александру. Силната му изява дори доведе до вероятност за бараж за първото място, но нелепа грешка в една от сериите не му позволи това да се случи.

Стоян Стоянов, който е другият шуменски представител се нареди четвърти с общ сбор от 10 точки.Той получи повреда в един от моторите си, което без малко не му доведе  декласиране. Въпреки това Стоян показа очевиден растеж и успя да спечели симпатиите на публиката.

В надпреварата участва и друг  блестящ български състезател - търновецът Димитър Минков. Двата му позволени мотора обаче получиха повреди, а това го остави без никакъв шанс за класиране. Минков е от "старата школа", винаги блести с висока класа  и неговата липса в сериите беше  истинска загуба за зрителите.

Трети в състезанието стана третият и във временното класиране румънецът Тома Александру. Другият румънски претендент Фанел Попа излезе с неконкурентни мотори поради повреда на титулярния и това го изхвърли изцяло от класиране в надпреварата.

Празничното настроение и хубавото време спомогнаха да се изнесе поредният спидуей спектакъл на мотостадиона в Търговище. Кметът на града Красимир Мирев и председателят на БФМ Богдан Николов бяха там. Присъствието на бившия министър на вътрешните работи и радетел на българския мотоспорт Румен Петков показваше високото значение на събитието. Присъстваха също и председателят на румънската федерация по мотоспортове, както и меценати на румънския Спидуей.

Предстои четвърти кръг в Румъния, за който все още не е определена дата. Не е решено също дали състезанието ще се проведе в Браила или на наскоро възстановената писта в град Сибиу. Събитие от голямо значение обаче ще бъде провеждането на трети кръг от европейския шампионат на стадион "Муниципал" в град Браила на 11 юни, където се  очаква да участват и българските състезатели.

Тагове: Спорт, Спидуей
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg