Автор: admin
Публикувано на: 09.11.2009 00:47:23

Рейтинг:

Mavizen
Освен множеството автомобили, на провелото се миналата седмица изложение SEMA 2009 в Лас Вегас имаше и няколко мотоциклета, които заслужават нашето внимание. Един от тях е електрическият спортен байк TTX02, разработен от британската компания Mavizen.

След успешния модел TTX01 и неговата победа в състезанието за електрически мотоциклети TTXGP, от Mavizen се явяват с новото си предложение TTX02. Байкът ще се продава на частни отбори от 2010-та година, като от него ще бъдат произведени 50 екземпляра, всеки на цена от 28 000 евро.

За разлика от Mavizen TTX01, който беше базиран на Suzuki GSX-R750, TTX02 използва шасито и окачването на KTM RC8. Мотоциклетът е оборудван с два електрически двигателя, доставящи обща мощност от 120к.с. и позволяващи на машината да развива над 200км/ч.

Изключително интересна подробност около Mavizen TTX02 е, че бордовият му компютър използва операционна система с отворен код Linux, която позволява водачът да въвежда собствени настройки във всеки един момент, и на всичкото отгоре има интернет свързаност, посредством WiFi.
Галерия Mavizen TTX02
Mavizen показа новия си електрически байк TTX02
Mavizen показа новия си електрически байк TTX02
Тагове: Mavizen, Mavizen TTX02, Други
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg