Автор: admin
Публикувано на: 04.05.2010 11:09:44

Рейтинг:

Иновативен
Велосипедът, който виждате на снимките, може и да ви изглежда съвсем обикновен, но всъщност не е такъв. Неслучайно още преди да се появи на пазара, той е определян от специалисти като „маунтин байк Ferrari”.

Наименованието на велосипеда e M55 Bike EVO-001. Той е напълно екологичен, тъй като се задвижва от електродвигател. Моделът е разработван в продължение на 3 години в Унгария, като досега има 5 негови прототипа, а съвсем скоро серийната му версия ще се появи на пазара.

Електровелосипедът има алуминиева рамка, което не е нещо иновативно, но байкът се характеризира с две отличителни черти. Първата е, че батерията му е вградена в рамата, а втората, че двигателят е разположен в центъра на конструкцията, а не в колесниците, както е при повечето електрически велосипеди и скутери.

M55 Bike ще се предлага в две версии. Стандартната е оборудвана с 250-ватов електромотор, чиято мощност е 0,33к.с., докато при състезателната той е 1 700-ватов, доставящ 1.7к.с.

Самият двигател има 5 скорости, а предавателният механизъм Rohloff Speedhub - 14 скорости. Трябва да се отбележи, че спирачките на байка са дискови на Brembo.

Унгарците са планирали да произведат първоначално 250 бройки от модела, като очакванията са тяхната цена да не е ниска. Имайте предвид, че състезателната версия на електровелосипеда е в състояние да развива 70км/ч.

Галерия M55 Bike EVO-001
Иновативен електровелосипед от Унгария
Иновативен електровелосипед от Унгария
Иновативен електровелосипед от Унгария
Иновативен електровелосипед от Унгария
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg