Автор: vladi
Публикувано на: 15.08.2011 12:47:12

Рейтинг:

Harley-Davidson

В музея на Harley-Davidson в Уисконсин беше изложена доста интересна концепция на трайк, наред с много други единични експонати, част от колекцията „Collection X”. Машината е наречена Penster и е разработена съвместно с легендарния създател на хот-рот автомобили Джон Бутера.

Всичко започва през 1998г., когато Джон Бутера сглобява първия прототип Penster, наподобяващ модела Can-Am Spyder на канадската компания Bombardier, но разполагащ с накланящи се на завои предни колесници, като тези на Piaggio MP3.

В последствие Harley-Davidson и Джон продължават разработката на модела, но не много усилено и едва през 2006г. е завършен неговият втори прототип, който виждате на снимките. За съжаление обаче, Бутера почина през 2008г. от мозъчен тумор, което сложи край на проекта Penster.

Вторият прототип е с по-агресивен дизайн и малко по-големи габарити, позволили да се освободи повече място за краката на водача. Освен това е модернизирана системата за накланяне на колесниците при заводи, като амортисьорите следват ъгъла на наклон на колелата.

Галерия Harley-Davidson Penster
Harley-Davidson показа стар прототип на триколка
Harley-Davidson показа стар прототип на триколка
Harley-Davidson показа стар прототип на триколка
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg