Автор: vladi
Публикувано на: 24.02.2011 12:19:18

Рейтинг:

Ерик

За съжаление марката Buell преустанови производство през миналата година, след като компанията майка Harley-Davidson реши, че няма финансова изгода от нея, но основателят и Ерик Бюел още тогава заяви, че е твърдо решен да не се предава.

Тъй като собственик на марката Buell е Harley-Davidson, а те едва ли биха се разделили с нея за малка сума, Ерик Бюел реши да събере свой екип и да основе Eric Buell Racing или накратко EBR.

Усилията на Ерик явно дават резултат и вече е налице първият сериен мотоциклет под новата марка. Това е 1190RS, който е създаден на базата на състезателния EBR 1190RR, с който тимът на Ерик Бюел участва в шампионата AMA Superbike.

EBR 1190RS е оборудван с 1 190-кубиков двуцилиндров двигател на Rotax, чиято мощност е 185к.с., а максималният му въртящ момент достига 126Нм. Съчетанието между него и теглото от едва 164кг. обещава отлична динамика.

Байкът е получил множество карбонови елементи и магнезиеви джанти, които са основната причина за ниското му тегло. Първоначално от него ще бъдат произведени 100-на бройки, като цената на всяка една от тях ще е около 40 000 щатски долара.

Галерия EBR 1190RS
Ерик Бюел е отново на сцената
Ерик Бюел е отново на сцената
Ерик Бюел е отново на сцената
Ерик Бюел е отново на сцената
Тагове: Buell, EBR, EBR 1190RS
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg