Автор: admin
Публикувано на: 09.06.2010 23:34:41

Рейтинг:

Частен
Zedmoto шампионата дава възможност на всеки мотоциклетист да участва в състезание и да спечели. Първи кръг ще бъде в неделя на писта “Дракон” до пловдивското село Калояново.

Тази неделя (13 юни) ще бъде даден стартът на първия частен шампионат по мотоциклетизъм на писта в България. Домакин на първи кръг ще бъде писта “Дракон”, а организатор е Zedmoto.  Шампионатът дава възможност на всеки мотоциклетист да изпита предстартовата треска, тръпката и адреналина от състезанието и радостта от победата!

В шампионатът ще има пет класа - 600 А, 1000 А, 600 Б, 1000 Б и Нейкид, като “А” класовете са за бързи състезатели - постигнали под минута на квалификациите в събота. Клас Б е за любители с време между 1:00 и 1:30, а Нейкид е клас без ограничения. Основната цел на този шампионат е да даде възможност на всеки да се състезава и това да става там, където му е мястото - на пистата.

Идеята за шампионата се заражда през 2009 г., когато за пръв път се провежда Zedmoto Track Day - организирано каране на писта. Дните на пистата се посещават от много и различни мотористи - начинаещи, които искат да натрупат опит и умения в една контролирана среда, напреднали, които искат да дават пълна газ без да се страхуват от заспалия турски тираджия, навлизащ в насрещното и състезатели, които тренират за да печелят купи и медали.

Именно на такова мероприятие основателят, мениджър и идеолог на Zedmoto Петър Лозанов забелязва Иван Грозев - Доксата и му предлага спонсорство. Това е и началото на Zedmoto Racing Team. В момента отборът е съставен от състезатели във всички класове на националния пистов шампионат, като в първи кръг тази година постигна трето отборно място.

Zedmoto стартира като малък магазин в столичния квартал Зона Б5 през 2007 г. Стратегията е проста - предлагат се стоки и услуги за всеки - от бюджетни каски за 130 лв до състезателни екипи за над 3000 лв. Сега - по-малко от три години по-късно - голямото семейство на Zedmoto се състои от над десет магазина в България и Сърбия, отбор по мотоциклетизъм и частен шампионат.
Частен мото шампионат стартира в неделя
Частен мото шампионат стартира в неделя
Частен мото шампионат стартира в неделя
Частен мото шампионат стартира в неделя
Частен мото шампионат стартира в неделя
Тагове: Спорт, Zedmoto
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg