Автор: vladi
Публикувано на: 07.03.2011 12:35:47

Рейтинг:

Can-Am

На международното автомобилно изложение в Женева се състоя световната премиера на хибридния Can-Am Spyder, а благодарение на колегите от Autoevolution можем да видим снимки на модела.

Превозното средство е разработванo в продължение на цели четири години, като в неговото създаване освен BRP (Bombardier Recreational Products) е участвал и отделът по развойна дейност на Университета в Шербрук, като проектът е подкрепен финансово от Канадския фонд за иновации.

Общата стойност на инвестицията в Can-Am Spyder Hybrid до момента е 11 млн. щатски долара, но вложението определено си заслужава, тъй като консумацията на гориво е намалена с цели 50%, в сравнение със стандартния модел.

Машината е оборудвана с електрически двигател, комплект литиево-йонни батерии и агрегат с вътрешно горене Rotax, който е по-компактен от обикновения. Благодарение на това съчетание, триколката може да се похвали с най-голямата енергийна ефективност в своя клас.

Въпреки че не се разкриват подробности за техническите данни на хибрида, от разпространената информация става ясно, че неговите динамични качества не са много по-различни от тези на познатия ни Can-Am Spyder.

Все още не е обявено кога Can-Am Spyder Hybrid ще бъде въведен на пазара, но според някои издания, това ще стане още през 2011 година.

Снимки: Autoevolution

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg