Автор: admin
Публикувано на: 15.09.2010 22:20:28

Рейтинг:

Bosch
На изложението Eurobike, провело се от 1-ви до 4-ти септември, Bosch демонстрира най-новия си електрически двигател за велосипеди, който ще се появи на пазара през 2011г.

Новият електромотор на Bosch може да се нарече революционен. Той е в състояние да следи наклона на пътя, физическото състояние на водача и нивото на неговия стрес, посредством датчици. По този начин, специален софтуер преценява до каква степен електромоторът трябва да подпомага велосипедиста, като предварително могат да се избират 4 режима - Eco, Tour, Sport и Speed.

Комплектът на немската компания включва също батерия със зарядно и бордови компютър за кормилото. В зависимост от режима на шофиране и начина на използване, автономията с едно зареждане варира от 35 до 80км. Пълното зареждане на батерията пък се осъществява за 2.5 часа.

Велосипед, оборудван с новия електромотор на Bosch, може да развива скорост до 25км/ч., а за достигане на по-висока ще трябва да включите и краката си в действие. Това е така, защото според действащите закони в ЕС, в противен случай щеха да са ви необходими шофьорска книжка, застраховка и каска.
Галерия Bosch eBike
Bosch пуска нов електромотор за велосипеди
Bosch пуска нов електромотор за велосипеди
Bosch пуска нов електромотор за велосипеди
Bosch пуска нов електромотор за велосипеди
Читателски коментари

Анонимен 2010-11-07 16:34:13 0 отговори

Анонимен

Това е чудесно, предвид спекулациите с цените на обикновените ел. главини с които разни частници мислят че са хванали бога за шлифера! Тъпо е да си намериш цял комплект на цена от 300 долара, а в същото време у нас да ти го предлагат за 555лв. + 69/70 лв. за "специализиран" монтаж!!!... За тези пари ще си купя кола втора употреба, или скутер в идеално състояние!

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg