Автор: vladi
Публикувано на: 09.08.2011 12:50:32

Рейтинг:

Benelli

По случай своя 100-годишен юбилей, италианската компания Benelli стартира мащабна европейска обиколка, наречена „European Benelli Raid”. Трасето е с дължина 3 000 км., като участниците ще финишират на 18-ти септември, когато пък започва „Седмицата на Benelli”.

В маршрута са включени посещения на музея на италианската марка в немския град Ребург-Локум, както и минаване през пистите Ассен (Холандия) и Спа (Белгия), където в миналото мотоциклети на Benelli са жънели много успехи.

Историята на Benelli започва през 1911г., като първоначалната дейност на компанията е била производство на безмоторна техника. През 1920г. тя пуска своя първи мотоциклет, като и до момента се слави с иновациите си в технологично отношение.

В момента под тази марка се продават както спортни и туристически мотоциклети, така и скутери, а през 2005г. тя беше закупена от китайския концерн Qiang Jiang, който се ангажира да погаси натрупаните от италианците дългове.

За съжаление обаче нещата с Benelli отново не вървят на добре. Докато през 2007-ма компанията произвеждаше няколко хиляди мотоциклета годишно и имаше амбиции да увеличи продажбите си до 10 000 през 2008-ма и 20 000 през 2009-та, сега тя сглобява едва 1 000 байка годишно и нейното бъдеще е под въпрос.

Benelli чества 100 години с обиколка в Европа
Benelli чества 100 години с обиколка в Европа
Benelli чества 100 години с обиколка в Европа
Benelli чества 100 години с обиколка в Европа
Тагове: Benelli
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg