Автор: vladi
Публикувано на: 22.07.2011 14:59:53

Рейтинг:

BMW

Макар и с доста сериозна дегизировка, немската компания BMW Motorrad разкри прототипа на своя първи електрически скутер, чиято серийна версия трябва да се появи на пазара догодина.

Моделът е наречен E-Scooter, като баварците твърдят, че той предлага завидна за този вид превозни средства динамика. Според разпространената информация, електроскутерът ускорява от 0-60км/ч. за същото време, което е необходимо на 600-кубиков мотор.

Освен това, за разлика от настоящите електрически скутери на пазара, чиято автономия рядко надвишава 50км., то BMW E-Scooter може да измине цели 100км. с едно зареждане на батериите, което го превръща в отличен за градски условия.

Самата батерия пък може да се зарежда в стандартен контакт, без да са необходими допълнителни приспособления, като процедурата отнема по-малко от три часа. В действителност обаче зареждането става много по-бързо, защото обикновено акумулаторите не се изтощени докрай.

Много любопитна подробност около BMW E-Scooter е липсата на рама, чиято функция се изпълнява от алуминиевия корпус на батерията. Електромоторът пък е разположен зад нея, като той е с течно охлаждане, докато това на батерията е въздушно.

BMW подготвя електрически скутер
BMW подготвя електрически скутер
BMW подготвя електрически скутер
BMW подготвя електрически скутер
BMW подготвя електрически скутер
Тагове: BMW, BMW eScooter
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg