Автор: admin
Публикувано на: 23.06.2009 23:50:48

Рейтинг:

Akrapovic

Един от световните лидери в производството на изпускателни системи за мотоциклети е компанията Akrapovic, основана през 1990г. от опитния словенски мотосъстезател Игор Акрапович. Първоначално дружеството се е наричало Skorpion, но през 1997г. получава сегашното си наименование.

Познанията на Акрапович за изпускателните системи произтичат от десетгодишната му състезателна кариера, през която той е добил пряко впечатление и е могъл да изпитва лично резултатите от работата си.

Причината за появата на компанията Akrapovic, според нейния основател, е че дотогава никой не е предлагал висококачествени изпускателни системи, които да отговаарят на екстремни технически изисквания, позволяващи тунингът на състезателни мотоциклети да достигне съвършенство.

Изпускателните системи Akrapovic определено са доста скъпи и не са по джоба на всеки, но перфекционизмът на Игор Акрапович е гаранция, че закупилите негов продукт със сигурност ще останат доволни от избора си.

Изключителното качество на продуктите на Akrapovic се дължи до голяма степен и на тясното сътрудничество на компанията с някои състезателни отбори от Moto GP, World Superbike, World Supersport, World Supermoto, World Motocross, World Enduro и др. шампионати. Първата титла с изпускателна система на Akrapovic печели Колин Едуардс с Honda през 2000г. в World Superbike.

През 2004г. Akrapovic започва да разработва изпускателни системи и за автомобили, като само след три години отбор от Формула1 решава да заложи на тази марка. През 2008-ма идват и първите победи с автомобил, използващ продукти на Akrapovic. Това е постигнато от отбора Manthey-Racing, с Porsche 997 RSR, в престижните състезания BF Goodrich Long Distance Championship и ADAC 24-Hour Race at Nürburgring.

В момента Akrapovic предлагат изпускателни системи за мотоциклети Aprilia, BMW, Ducati, Honda, Husaberg, Husqvarna, Kawasaki, KTM, Suzuki, Triumph и Yamaha, както и за автомобили BMW и Porsche. Продуктите на Akrapovic в България се предлагат от тунинг център Overdrive, намиращ се на автомагистрала “Тракия” 1-ви километър, в посока Пловдив.

Свали и разпечатай своя талон за 7% отстъпка в Overdrive от тук!

Галерия Akrapovic
Тагове: Akrapovic, Други, Overdrive
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg