Автор: admin
Публикувано на: 11.01.2009 23:19:43

Рейтинг:

Завърши
33-годишният аржентинец Густаво Сислар и неговата немска приятелка Елке Пал завършиха едно най-дългите пътешествия с мотоциклети, предприемано някога. Густаво е пътувал цели 5 години и е преминали през 40 страни, за да види брат си, който живее в Бризбейн (Австралия).

Историята на пътешествието е достойна за създаване на роман и филм по нея. На 22 декември 2003г. Густаво започнал сам своето пътешествие от Буенос Айрес с единствената цел да прекара двадесетдневната си отпуска на своя мотоциклет.

Скоро след това обаче аржентинецът решил да сбъдне своята мечта и да обиколи Света с мотоциклет. Той  преминал през цяла Латинска Америка и Мексико, а оттам с кораб стигнал до Испания, където се срещнал с Елке и двамата се влюбили.

Густаво обаче тръгнал само с 2 000 щатски долара, които със сигурност нямало да му стигнат да сбъдне своята мечта, още повече, че вече били двама. Тогава те решили да търсят спонсори чрез интернет и за техен късмет намерили.

Двамата пътували с мотоциклети Yamaha YBR, чийто двигатели са с работен обем 125куб.см. Преди първата им среща Елке не се била качала на мотор и се наложило Густаво да я научи да кара за три дни.

Густаво и Елке са изминали 83 000 км. за по-малко от 60 месеца, като са изразходвали 3 384 литра гориво, заменили са 13 гуми и са сменяли 14 пъти маслото на мотоциклетите си.

Повече подробности и снимки от пътешествието на Густаво и Елке, може да намерите на техния сайт.
Завърши петгодишно пътешествие с мотоциклети
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg