Автор: admin
Публикувано на: 24.09.2008 23:29:58

Рейтинг:

Yamaha

Японската компания Yamaha Motor показа официално обновения си спортен флагман YZF-R1. Моделът се произвежда повече от 10 години, като за този период се превърна във водещ за Yamaha, спечелвайки си репутацията на един от най-вълнуващите мотоциклети в клас суперспорт. YZF-R1 2009 прилича още повече на състезателния М1 от шампионата MotoGP.

Двигателят на новия YZF-R1 е с работен обем 998куб.см., цилиндрите са с диаметър 78мм., а степента на компресия е доста висока - 12.7:1. Всичко това допринася за изключителната мощ от 182 к.с. при 12 500об/мин. и максимален въртящ момент 115.5 Нм при 10 000 об/мин.

За първи път в своята история Yamaha оборудва мотоциклет със системата D-mode Map, която регулира работата на микорпроцесорната система, управляваща дросел клапата на двигателя. Системата има три функции - Standard, A и В, като при първата се достига максимално ниво на производителност.

Една от най-съществените разлики между Yamaha YZF-R1 2009 и предишния модел е в новия преден оптекател, в който са интегрирани два допълнителни фара за мъгла. Светлините са оборудвани с магнитен механизъм за смяна на къси и дълги, приложен за първи път при сериен модел.

Рамата на мотоциклета е Deltabox и е изработена от алуминиеви сплави, а предното и задното окачване са станали още по-надеждни, като вилката е с диаметър 43мм. Предните спирачки са с 310мм. перфорирани дискове, които подобряват управляемостта на байка и го правят по-маневрен.

Габаритите на мотоциклета са 2 070мм. дължина, 715мм. широчина и 1 130мм. височина. Междуосието е 1 415мм., височината на седалката - 835мм., минималният пътен просвет - 135мм. Сухото тегло на байка е 206 кг., а вместимостта на резервоара - 18 литра.

Една от опциите за YZF-R1 през 2009-та е, че той може да бъде поръчан с червена рама, която се предлага само в комбинация с бели оптекатели. Това оцветяване придава  на мотоциклета изключително агресивен вид. Другите цветове, в които ще е наличен байкът през следващата година са черен и син.

Галерия Yamaha YZF-R1 2009
Yamaha представи новия YZF-R1
Тагове: Yamaha, Yamaha YZF, Yamaha YZF-R1
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg