Автор: admin
Публикувано на: 30.01.2009 12:41:44

Рейтинг:

Brammo

Въпреки че всички са убедени в светлото бъдеще на електрическите превозни средства, те все още имат много недостатъци, като малкото разстояние, което може да бъде изминато с тях и непривлекателният им външен вид, освен ако не разполагате със 100 000 долара за Tesla Roadster.

Ето обаче един мотоциклет на американската компания Brammo, който ни дава надежди, че в скоро време визията и цените на електрическите превозни средства ще станат конкурентни на тези с бензинови и дизелови двигатели.

Задвижването на байка Enertia се осъществява от електродвигател с мощност 18к.с., като необходимата му енергия се съхранява и доставя от ново поколение литиево-желязо-фосфатна батерия, за чието пълно зареждане са нужни 3 часа.

Максималната скорост, която развива електрическият мотоциклет е над 80км/ч., ускорението от 0-50км/ч. става за 4.3сек., а от 0-65км/ч. за 5.9сек. С напълно заредена батерия, Enertia може да измине разстояние от 55 до 65км., което не е много, но е напълно достатъчно за градски условия.

Външният вид на електрическият байк е доста атрактивен, като не се различава особено от този на стандартните мотоциклети, с изключение на зоната, където е разположен двигателя. Цялото шаси и повечето елементи са изработени от карбон, благодарение на което теглото на Enertia е само 280кг., въпреки тежката батерия.

Компанията Brammo вече е пуснала в серийно производство електрическия байк Enertia, чиято цена в САЩ е фиксирана на 15 000 долара.

 

Галерия Brammo Enertia
Тагове: Brammo, Brammo Enertia
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg